Aanmelding en toelating

Hier vind je alle belangrijke informatie over het proces van aanmelden en toelating.

Na de introductieperiode bij het SPB word je uitgeplaatst bij een bouwbedrijf in de regio. Het SPB werkt al jaren samen met veel bedrijven in de regio die graag leerlingen inlenen via het SPB. Alle bedrijven die een leerling in willen lenen moeten een erkend leerbedrijf zijn. Dit betekent dat zij leerlingen timmeren en/of metselen mogen opleiden. Ze hebben dan het werk dat nodig is voor de opleiding en maken tijd vrij om jou te laten begeleiden door een leermeester.

Het SPB houdt bij het plaatsten zo veel mogelijk rekening met de leerling. Niet iedere leerling is hetzelfde en ook niet ieder bedrijf dat leerlingen inleent is hetzelfde. We proberen altijd een goede match te vinden. Hierbij kijken we naar wat voor soort werk een bedrijf doet, wat een leerling zelf graag wil doen en naar wat voor leerling een bedrijf op zoek is. We proberen altijd een bedrijf te zoeken dat zo dicht mogelijk bij de woonplaats is gevestigd. Het is in de bouw heel normaal dat je hier een stuk(je) voor moet reizen. Het kan ook zo zijn dat jij zelf al een bedrijf hebt dat jou in wil lenen van het SPB. Meld dit dan bij de sollicitatie en dan regelen wij de rest!

Als je bij een bedrijf bent uitgeplaatst volg je de regels, werktijden, vakanties, enz. van dat bedrijf. Je bent en blijft bij het SPB in dienst en je moet zorgen dat je het SPB altijd op de hoogte houdt van ziekte, overige afwezigheid, eventuele problemen en je uren die je hebt gewerkt. Vooral het insturen van je gewerkte uren per week is HEEL belangrijk!

Een aantal keer per jaar word je bezocht door de leerlingbegeleider. De leerlingbegeleider gaat in gesprek met jou en met jouw leermeester om de voortgang van de opleiding en de samenwerking te bespreken. 

 

Wil je meer informatie en een kijkje nemen bij het SPB, meld je dan hieronder aan voor een persoonlijke rondleiding

 

Rondleiding plannen

 

Gelijk aanmelden voor deze opleiding?

Vraag dan om het sollicitatieformulier of schrijf je in via de website.

CONTACT