Welke opleidingen

Voor welke opleidingen kun je bij het SPB terecht?

Als een leerling de opleiding timmeren of metselen wil gaan doen in de BBL (werken en leren), dan moet de leerling 2 belangrijke dingen geregeld hebben.

  1. zorgen voor een inschrijving bij een school (het ROC)
  2. zorgen voor een leerbedrijf (Het SPB of zelf een leerbedrijf zoeken)

Je hebt als leerling dus een school nodig en een werkgever. Als je bij het SPB in dienst kunt komen, moet je je dus inschrijven bij een van de scholen waar wij mee samenwerken.

ROC

De opleiding timmeren of metselen volg je bij een ROC. Dit staat voor Regionaal Opleidings Centrum. Het ROC is als school de eindverantwoordelijke voor jouw opleiding en zij zal uiteindelijk een diploma aan jou geven als alles is afgerond. Het SPB werkt samen met verschillende ROC's in de regio. Voor welke school een leerling kiest is afhankelijk van meedere dingen. De woonplaats en de afstand tot de school, de grondslag van de school en of de opleiding wel op die school gegeven wordt zijn belangrijke punten om vooraf te bekijken. Het grootste deel van de leerlingen gaat naar het MBO Rijnland of het Hoornbeeck College in Gouda

Het SPB werkt samen met de volgende ROC's. Bij ieder ROC staat benoemd waar ze zitten en welke opleidingen zij aanbieden. (Als je op het logo van de school klikt dan word je doorgestuurd naar de site van de school.)

 

 

 

Wil je meer informatie en een kijkje nemen bij het SPB, meld je dan hieronder aan voor een persoonlijke rondleiding

 

Rondleiding plannen

 

Gelijk aanmelden voor deze opleiding?

Vraag dan om het sollicitatieformulier of schrijf je in via de website.

CONTACT