Scholen (ROC's)

Het SPB werkt goed samen met verschillende scholen in de regio. De school en het SPB (als werkgever) zorgen samen voor een goede invulling van de opleiding.

Als een leerling de opleiding timmeren of metselen wil gaan doen in de BBL (werken en leren), dan moet de leerling 2 belangrijke dingen geregeld hebben.

  1. zorgen voor een inschrijving bij een school (het ROC)
  2. zorgen voor een leerbedrijf (Het SPB of zelf een leerbedrijf zoeken)

Een leerling heeft dus een school nodig en een werkgever. Als de leerling bij het SPB in dienst kan komen, moet de leerling zich dus ook inschrijven bij een van de scholen waar wij mee samenwerken. De kosten voor de opleiding komen voor eigen rekening van de leerling.

ROC

De opleiding timmeren of metselen volgt de leerling aan een ROC. Dit staat voor Regionaal Opleidings Centrum. Het ROC is als school de eindverantwoordelijke voor de opleiding en zij zal uiteindelijk een diploma afgeven als alles is afgerond. Het SPB werkt samen met verschillende ROC's in de regio. Voor welke school een leerling kiest is afhankelijk van meerdere dingen. De woonplaats en de afstand tot de school, de grondslag van de school en of de opleiding wel op die school gegeven wordt, zijn belangrijke punten om vooraf te bekijken. Het grootste deel van de leerlingen gaat naar het MBO Rijnland of het Hoornbeeck College in Gouda

Het SPB werkt samen met de volgende ROC's. Bij ieder ROC staat benoemd waar ze zitten en welke opleidingen zij aanbieden. (Als je op het logo van de school klikt, dan word je doorgestuurd naar de site van de school.)

 

 

Wil je meer informatie en een kijkje nemen bij het SPB, meld je dan hieronder aan voor een persoonlijke rondleiding

 

Rondleiding plannen

 

Gelijk aanmelden voor deze opleiding?

Vraag dan om het sollicitatieformulier of schrijf je in via de website.

CONTACT