Uitplaatsen bij bedrijven

Leerlingen die bij het SPB in dienst zijn tijdens hun opleiding worden uitgeplaatst bij een van de bouwbedrijven in de regio waar wij mee samen werken. Bij dit bedrijf leert de leerling in de praktijk wat er nodig is om jouw opleiding af te ronden. 

Na de introductieperiode bij het SPB wordt de leerling uitgeplaatst bij een bouwbedrijf in de regio. Het SPB werkt al jaren samen met veel bedrijven in de regio die graag leerlingen inlenen via het SPB. Alle bedrijven die een leerling in willen lenen moeten een erkend leerbedrijf zijn. Dit betekent dat zij leerlingen timmeren en/of metselen mogen opleiden. Ze hebben dan het werk dat nodig is voor de opleiding en maken tijd vrij om de leerling te laten begeleiden door een leermeester.

Het SPB houdt bij het plaatsten zo veel mogelijk rekening met de leerling. Niet iedere leerling is hetzelfde en ook niet ieder bedrijf dat leerlingen inleent is hetzelfde. We proberen altijd een goede match te vinden. Hierbij kijken we naar wat voor soort werk een bedrijf doet, wat een leerling zelf graag wil doen en naar wat voor leerling een bedrijf op zoek is. We proberen altijd een bedrijf te zoeken dat zo dicht mogelijk bij de woonplaats is gevestigd. Het is in de bouw heel normaal dat een leerling hier een stuk(je) voor moet reizen. Het kan ook zo zijn dat een leerling zelf al een bedrijf heeft dat hem in wil lenen van het SPB. Meld dit dan bij de sollicitatie en dan regelen wij de rest!

Als een leerling bij een bedrijf is uitgeplaatst volgt hij de regels, werktijden, vakanties, enz. van dat bedrijf. De leerling is en blijft bij het SPB in dienst en moet zorgen dat het SPB altijd op de hoogte wordt gehouden van ziekte, overige afwezigheid, eventuele problemen en de uren die zijn gewerkt. Vooral het insturen van de gewerkte uren per week is HEEL belangrijk!

Een aantal keer per jaar wordt de leering bezocht door de leerlingbegeleider. De leerlingbegeleider gaat in gesprek met de leerling en met de leermeester om de voortgang van de opleiding en de samenwerking te bespreken. 

Wil je meer informatie en een kijkje nemen bij het SPB, meld je dan hieronder aan voor een persoonlijke rondleiding

 

Rondleiding plannen

 

Gelijk aanmelden voor deze opleiding?

Vraag dan om het sollicitatieformulier of schrijf je in via de website.

CONTACT